Méhes Judit

Dietetikus

Bemutatkozás

A dietetikus képesítést a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg 2008-ban, ekkor tájt lehetőségem volt a finnországi Jyväskylä University of Applied Sciences, School of Turism and Services Management Erasmus hallgatójaként más oldalról tanulmányoznom a táplálkozás kultúrabeli különbségeket. 2022-ben szakmai továbbképzés keretén belül sportdietetikus oklevelet szereztem. A 2023-ban teljesített labordiagnosztikai képzés segítséget nyújt munkám során az egyes betegségek analizálásában, továbbá hasznos információt ad a megfelelő dietoterápia, vagy éppen életviteli ajánlás kivitelezéséhez. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Táplálkozástudományi mester szak végzős hallgatója vagyok.

Dietetika

A dietetika olyan alkalmazott táplálkozástudomány, amely 3000 éve ismert a kínai kultúrában, ahogy az ókori görög orvos Hippokratész is kiemelt figyelmet szentelt az egészséges táplálkozásnak. A dietetika célja, hogy az egészséges, valamint a beteg egyének, csoportok számára meghatározza a legmegfelelőbb hosszútávon fenntartható diétás terápiát az életmód megváltoztatásával egyenlő mértékben.

“A gyógyszered legyen az ételed, az ételed legyen a gyógyszered.” (Hippokratész)