Dr. Tótok Mária

Csecsemő és gyermekgyógyászat, gyermek pulmonológia

Az orvosi diplomámat 2003-ban szereztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.
Rezidensi munkámat Miskolcon, a B.A.Z. Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában kezdtem, ahol 10 évet dolgoztam. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2011-ben gyermektüdőgyógyászatból szakvizsgáztam.

2013-ban költöztünk Keszthelyre, azóta a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályán, valamint a gyermektüdőgyógyászati szakrendelésen dolgozom. Munkám során rengeteg beteg gyermekkel találkoztam újszülöttkortól 18 éves életkorig. Úgy gondolom, hogy a gyermekgyógyászat az orvosi hivatáson belül a legszélesebb spektrumon mozog.
Hiszen gyermekorvoshoz fordulunk a sokat síró újszülöttel ugyanúgy, mint a fejfájásról panaszkodó serdülővel. Én szerencsésnek érzem magam, mivel a szakmám alapjait Magyarország egyik legnagyobb gyermekgyógyászati központjában tanultam, ahol lehetőségem volt a daganatos gyermek gyógyításától, az intenzív terápián át a rehabilitációig szinte minden szubspecialitásba belelátni, ebben aktívan résztvenni.
A Klinikán indított rendeléssel a célunk az, hogy kellemes, nyugodt környezetben, várakozás, zsúfolt rendelő nélkül tudjuk a kis betegeinket megvizsgálni, a szülőket tájékoztatni, tanácsokat adni, terápiát megbeszélni. Akut és krónikus légúti betegségben szenvedő, elhúzódóan köhögő gyermekeknél az esetleges allergiás háttért igazolni, légzésfunkciós vizsgálatot végezni. Csecsemő- és kisgyermekkorban is gyakran észlelünk étel intoleranciát, allergiát, melynek kivizsgálására szintén lehetőségünk van. Mint sok éves gyermekorvosi tapasztalattal rendelkező és gyakorló kisgyermekes édesanya szeretettel várom a gyermekeket és szüleiket egy barátságos, bababarát, félelemmentes rendelőbe.