+36 83 310 542

Dr. Hontvári Lívia

Orvosi diplomámat 1998-ban szereztem „summa cum laude” minősítéssel a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Pályafutásom első tíz évében belgyógyászati osztályokon dolgoztam és szereztem tapasztalatokat (Keszthelyen és Nagykanizsán), eközben 2003-ban belgyógyászatból szakvizsgáztam. Ez a jelenlegi reumatológiai gyógyító munkámhoz nagyon hasznos és biztos alapul szolgál, de kimondottan belgyógyászati tevékenységet, vizsgálatokat nem végzek.
2008. óta dolgozom a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Aktív Reumatológiai Osztályán, majd több éves gyakorlat és képzés után 2012-ben reumatológiából is szakképesítést szereztem. Ez után adjunktusi, majd főorvosi kinevezést kaptam, 2015-től pedig az Aktív Reumatológia osztályvezető főorvosa és az Osteodenzitometriás (csontsűrűségmérési) Labor szakmai vezetője vagyok.
Tagja vagyok a Magyar Reumatológusok Egyesületének, vezetőségi tagja vagyok a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaságnak. Rendszeres továbbképzéseken, szakmai konferenciákon veszek részt, gyakran előadóként is. Több cikkem jelent meg szakmai folyóiratokban is.
Reumatológusként gyulladásos reumatológiai kórképekkel (sokízületi gyulladás, Bechterew-betegség, psoriasishoz társuló ízületi gyulladás, köszvény és egyéb arthritisek), csontrikulással és egyéb anyagcsere csontbetegségekkel, kopásos nagyízületi és gerincbántalmakkal, a lágyrészek – ínak, szalagok, kötőszövetek – betegségeivel foglalkozom.
A gyógyításban a gyógyszeres terápia mellett ízületi és lágyrészinjekciós technikákat is alkalmazok.
Munkámat nagyban segíti, hogy a Várkert Klinikán korszerű képalkotó diagnosztika (MR, CT, UH), laboratóriumi diagnosztika is rendelkezésre áll.

 

Dr. Hontvárí Lívia reumatológus főorvos