+36 83 310 542

Dr. Csőre Gyula

Reumatológus főorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, manuál terapeuta orvos vagyok.

Zalában, Lentiben születtem, diákéveimet részben itt és Budapesten töltöttem. 1996-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

Reumatológiai majd mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi diplomát szereztem. Ezen felül manuál terápiás orvosi végzettséggel is rendelkezem. Korábban több Megyei és Országos intézményben is dolgoztam, 2005-ben kerültem Hévízre a Szent András Reumakórházba, majd időközben Sátoraljaújhelyi kórház reumatológiai osztályát vezettem több éven keresztül. 2013 óta újra a Szent Andrásban gyógyítok Német nyelvből C típusú középfokúnyelvvizsgám van , angolul folyékonyan beszélek.

A reumatológiai, mozgásszervi betegségek területén szerzett gyógyító tapasztalataimat, megszerzett ismereteimet igyekszem a napi munkám során a betegek javára fordítani. A krónikus degeneratív, kopásos jellegű betegségek, krónikus derékfájás effektív fájdalom terápiájára nagy hangsúlyt fektetek. A különféle fájdalomcsillapítási metódusok kombinálásával – úgymint a gyógyszeres, nem gyógyszeres fájdalomcsillapítás az ízületek injekciózása, manuál terápia, fizioterápia – a fájdalom hatékony, korszerű csökkentése, megszüntetése alapvető terápiás célom. Ehhez nélkülözhetetlen a fájdalom igazi okának tisztázása, melyet számos diagnosztikai eljárás segít.

A mozgató rendszerben jelentkező kórképek pontos hátterének tisztázása érdekében a radiológiai vizsgálati eredmények- Rtg, CT, MRI- kiértékelése mellett az ízületi és lágyrész ultrahang vizsgálat elvégzésével akkurátus, gyors, helyben elvégezhető és pontos diagnózishoz juthatunk. Az ízületi- lágyrész ultrahang vizsgálatot napi rendszerességgel végzem, mely bizonyos mozgásszervi megbetegedések, mint például. a vállköpeny gyulladásával, nagyfokú fájdalmával, olykor bizonyos izmok inának szakadásával járó un. rotátor köpeny szindróma vagy térdízületi gyulladás diagnózisához, ellátásához nélkülözhetetlen vizsgáló eljárás. Az ultrahang alkalmazásával számos ízület, ideg pontosan injekciózható, így a terápiában is hasznos segítség.

Az ellátásban orvosi manuális medicinát is alkalmazok, mely szintén kiválóan „bevethető” számos mozgásszervi betegségben. Régebben a népgyógyászatban „csontkovácsoknak” hívták ezt az eljárást. Ma azonban egyetemi akkreditációval, több éves tanulás után lehet az orvosból „kézzel gyógyító”, manuál terapeuta.

Van e különbség a csontkovács és a manuális terápia között? A manuál terápia nem csontrakás és recsegtetés.

Vizsgáló és kezelő fogások nagy arzenálját használja a fájdalmat okozó eltérések feltérképezésére és kezelésére.Alkalmazásával akut és krónikus gerincbántalmak is rendkívül hatékonyan orvosolhatóak. Véleményem szerint a gerincgyógyászatban a krónikus derékfájás kezelésében a funkcionális szemléletnek alapvető szerepet kell kapnia.

A napi munkám mellett szakmai továbbképzéseken, konferenciákon rendszeresen részt veszek, előadásokat tartok, tudásomat bővítem. ( Dr. Csőre Gyula)